Hírek

pályázat

Rajzpályázati változás

A "Találkozásom a Biblia élővilágával" címmel meghirdetett rajz-és fotópályázat eredményhirdetési határideje módosul.

Hírek

Öt éves a Laudato si’ enciklika - Teremtésvédelmi online szeminárium

Programajánló

Hírek

Néhány órányira van tőlünk a világ legzöldebb városa

Egy kanadai-amerikai tanácsadó cég, a Resonance Bécset választotta a világ legzöldebb városává.

Csatlakozz!

Ökogyülekezeti cím és díj pályázat 2020. Csatlakozz és jelentkezz!

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma idén is meghirdeti pályázatát az Ökogyülekezeti cím és díj elnyerésére!

gyakorlat

Ökogyülekezeti jó gyakorlatok 2019.

Az MRE Ökogyülekezeti Mozgalmához csatlakozott, környezettudatosságban elkötelezett gyülekezetek, egyházi intézmények, közösségek 2019-es évi tevékenységének beszámolója.

Hírek

A reménység napja

Tanuljunk szelídséget Isten, egymás és a teremtett világ iránt. Lehetőségünk nyílik mértékletesebb, visszafogottabb, kapcsolataira és környezetére fókuszáló életet kialakítanunk.

Hírek

A jubileumi Föld napja margójára

Magunk alatt vágtuk a fát - a magyar nyelv kifejezőkészsége lenyűgöző. A járvány nyilvánvalóvá teszi, milyen törékenyek vagyunk.

Hírek

Húsvéti üzenet a COVID-19 árnyékában

COVID-19. Három hete ez a nyolc karakter határozza meg mindennapjainkat. De van-e olyan ünnepi üzenet, amely osztozik ebben a helyzetben, ugyanakkor ki is emel bennünket abból? Érvényes-e ebben a szubmikroszkopikus pusztításban a feltámadás örömhíre? Hol van ebben a kilátástalan állapotban az Istenbe vetett reménység, amely Krisztus eljövetelére vár?

Hírek

Zöld istentisztelet

Ott van istentisztelet, ahol élet- és szeretetszag van.

Hírek

Folyamatos a jelentkezés az "Őshonos gyümölcsfákat a papkertbe program"-hoz

Teljes nevén „A táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködésről” program. Az idei évben is várjuk további kertek csatlakozását.

Hírek

Teremtésvédelmi módszertani gyűjteményt jelentetett meg az Ignáci Pedagógiai Műhely

Megújítod a Föld színét címmel adta ki a jezsuitákhoz kötődő pedagógiai műhely két fiatal kutató, Domanicky Orsolya és Kuslits Béla hatvan gyakorlatot tartalmazó módszertani könyvét. A kötetet elsősorban középiskolai tanároknak és gimnazista korú fiatalokkal foglalkozó ifjúsági vezetőknek ajánlják.

Hírek

Nagyböjti elmélkedés - 1. vasárnap, felkészülési szakasz

Ahogyan a hamvazószerdai bevezetőben írtuk, idei teremtésvédelmi elmélkedéseink témája – kapcsolódva a NEK harmadik felkészítő évéhez – az a misszió, ami elviszi az emberekhez a...

Hírek

“Care for Creation” - The New Conservative Environmental Policy in Hungary

János Áder, President of Hungary, addressed fellow citizens on New Year’s Day in a public media broadcast just after midnight in 2020, wishing them a happy New Year as usual. He is well known...

Hírek

Az ECEN elnöksége ülésezett Brüsszelben

Az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) 2020. februári vezetőségi ülése elsősorban a Bad Herrenalb-ban tartandó nagygyűlésre fókuszált. A találálkozó fő témája a "Megbékélé...

Hírek

Jubileumi Zöld Civil Országos Találkozó az Ökogyülekezeti Mozgalom társszervezésében

Idén harmincadszor kerül megrendezésre a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója 2020. május 22-24 között, melynek helyszínéül először szolgál Balaton-parti település: Keszthely. Az idei évben ötödik alkalommal jelenik meg a teremtésvédelem a témák sorában, ennek kapcsán az Ökogyülekezeti Mozgalmat kérték fel a társszervezői feladatra. A következőkben a találkozó első hírlevelét olvashatják. 

Hírek

Szemléletváltással a teremtett világért

Klímaváltozásról, klímaszorongásról, a keresztény ember felelősségéről és a cselekvés lehetőségeiről.

Hírek

Kalandok erdőben, vízen, kerékpáron

Több mint 20 útvonal várja azt a mintegy 13 ezer felső tagozatos és középiskolás gyereket, aki idén nyáron gyalog, kerékpárral vagy vízen fedezi fel Magyarország tájait és kulturális örökségét. Idén új, izgalmas programelemekkel, illetve Zarándoktáborral bővül a kínálat.

Hírek

Munkatársakat keres a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ

Gyümölcstermesztési asszisztens és génbanki asszisztens munkakörbe keres munkatársat a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ.  A munkavégzés helye: Pest megye, 2766 Tápiószele, Külső mező 15. Közalkalmazotti jogviszony, teljes munkaidő. További részletek ITT és ITT olvashatók.   

Hírek

„Találkozásom a Biblia élővilágával” digitális rajz- és fotópályázat

Készítsetek rajzot, festményt, montázst, fényképet vagy video installációt olyan élőlényekről, amelyekkel a Bibliában és a hétköznapokban is találkoztok, vagy éppen olyan növényekhez és állatokhoz kapcsolódó szólások mondanivalójáról, melyek a Bibliából erednek. Leadási határidő: 2020. március 21.

Hírek

Dércsipkés dombok üzennek

  Dércsipkével vonta be a tél a fákat, Finom fehér lepel takar minden ágat. Az ünnepi díszbe öltöztetett lankák Új remények tiszta ígéretét hozzák. Békés nyugalmat adnak. Pihenhet a...