Hírek

Hírek

Teremtésvédelem a Zöld Civil Találkozón

 Budapest, 2019. június 2., vasárnap (OS) - Véget ért a hazai Zöld Civil Szervezetek 29. Országos Találkozója Budapesten. A közösségi szervezésű szakmai rendezvényen kétszázan vettek részt mintegy 85 szervezet képviseletében.

Hírek

Teremtésvédelem a Zöld Civil Országos Találkozón

Ismét megrendezésre kerül a Zöld Civil Országos Találkozó, 2019. május 31. - június 2. között Budapesten.  Idén is lesznek teremtésvédelmi programok a Találkozón, amelyek szervezői sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, május 31-én pénteken megrendezett programjain a Károli Gáspár Református Egyetem Reviczky utca 4. szám alatti épületében.

Hírek

Gyere hozzánk dolgozni!

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet Ökogyülekezeti Kutatóműhelye munkatársat keres ügyintéző munkakörbe.

Hírek

Ökogyülekezeti cím és díj pályázat 2019. Csatlakozz és jelentkezz!

  A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma, immár a Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Intézet kutatóműhelyeként, idén is meghirdeti pályázatát az Ökogyülekezeti cím és díj elnyerésére!

Hírek

„Passzold vissza tesó!”

Mi is hozzájárulhatunk a gyerekmunka csökkentéséhez és a főemlősök élőhelyének védelméhez, ha használt, feleslegessé vált mobiltelefonunkat újrahasznosításra bocsátjuk.  A használt mobilok gyűjtésére kihelyezett dobozok március 31-ig a Zsinati Székházban, április 1-től pedig a Károli Gáspár Református Egyetemen találhatók.  

esemény

Mutass példát te is!

Az Ökogyülekezeti Műhely idén is buzdít mindenkit, hogy csatlakozzon a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra. 

Hírek

Rendhagyó edzésterv nagyböjtre. Közvetítsük a húsvét reményét az élővilág számára is!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív mindannyiunkat a nagyböjtben. Az alábbiakban közzétesszük a kihívás második részét.

Hírek

Szólj be a papnak! program a természet kizsákmányolásáról

Hétfőn, február 25-én került megrendezésre Debrecenben a Szólj be a papnak! programsorozat, A természet kizsákmányolása – Isten megbocsájt nekünk? c. vitaestje. Az Ökogyülekezeti Mozgalmat a kerekasztal beszélgetésen Szalay László Pál tanácstagunk képviselte.

Hírek

Hit és környezetvédelem együtt? Naná!

Az egyre erősödő (meglehet, visszafordíthatatlan) környezeti válság az egyházi életet sem hagyja érintetlenül. A felekezetek a maguk kontextusában jelentős környezetvédelmi munkát végeznek, s bár gyakran nem mindenki számára magától értetődő még, de a teremtésvédelem evidens módon kötődik (kellene kötődnie) a mindennapi hitélethez.

Hírek

Világimanapi Női Előkészítő Konferencia 2019

A Világimanapi Felkészítő Konferencia idén 2019. február 2-án Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának Székházában került megrendezésre. A szervezők különös gondot fordítottak a teremtett világ megőrzésére is, amelyben az Ökogyülekezeti Mozgalmat hívták segítségül. 

Hírek

Lezajlott 2019 első Ökoestje

Az est témája a Mesterséges környezet volt.

Hírek

Ezredévekben mérhető múltú felelősség és kötelesség

Tanácstagunkkal Szalay László Pállal a Családi kör című vajdasági hetilap újságírója Fekete Annamária készített interjút. (Forrás: Családi kör)

Hírek

Cseles időkalicka

Tanácstagunk Szalay László Pál írása.

Hírek

A remény kisközösségei - beszámoló a VI. Ökogyülekezeti Konferenciáról

Január 5-én lezajlott a VI. Ökogyülekezeti Konferenciánk. Az eseményről két oldalas cikk jelent meg a Reformátusok lapjában, amelyet alább lehet megtekinteni.

Hírek

Felhívás akkreditált pedagógus-továbbképzésre

Ökoiskolák és ökoiskola címmel még nem rendelkező iskolák pedagógusait is várják az OFI pedaógus továbbképzésére.

Hírek

VI. Ökogyülekezeti konferencia

KÖZÖSSÉGBEN A TEREMTETT VILÁGÉRT címmel rendezi meg az Ökogyülekezeti Mozgalom soron következő konferenciáját. Időpont: 2019. január 5. szombat Helyszín: Budapest, XIV. ker. Abonyi. u. 21.      

Hírek

Folytatódik az "Ökoestek" előadássorozat

Az Ökogyülekezeti Mozgalom  és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai "ökoestek"címmel a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatódnak. A sorozat következő programja, Dr. Victor András (ELTE nyugalmazott tanára) előadása, "Mesterséges környezet" címmel, január 17-én, csütörtökön 18:00-tól kezdődik a Reviczky u. 4. szám alatt, a 104-es teremben.

Hírek

Együtt a reménységben és tanúságban

Először ülésezett az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nyáron megválasztott vezetőtestülete. A tanácskozás eredményéről a szervezet közleményben értesítette a tagegyházait.

Hírek

Magyar egyházi program nyerte el a nemzetközi teremtésvédelmi díjat

Katowice – Az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) idén az Őshonos gyümölcsfák egyházi kertekben elnevezésű magyarországi ökumenikus programot ismerte el a Roman Juriga-díjjal a szervezet októberi lengyelországi nagygyűlésén. 

Hírek

Támogass egy gazdát!

Egy jó kezdeményezés egy jó ügy érdekében! Segítsük a hazai gazdákat, hogy megélhessenek.