Hírek

Hírek

Állványos memóriajáték kölcsönözhető az Ökogyülekezeti Mozgalomtól

A játékban a Bibliában előforduló állatokat és a hozzájuk kapcsolódó Igéket kell összepárosítani, a memóriajáték szabályai szerint, elősegítve ezzel, hogy a gyerekek jobban megismerhessék azokat. A játék során rácsodálkozhatunk arra is, hogy Isten milyen változatosnak teremtette az élővilágot és milyen részletes leírásokkal találkozhatunk az állatokról is.         

Hírek

Teremtésvédelmi szabadulóláda kölcsönözhető az Ökogyülekezeti Mozgalomtól

Az MRE Ökogyülekezeti Mozgalma bérbe adja szabadulóládáját, amellyel játékosan lehet teremtésvédő szemléletre, környezettudatosságra nevelni a fiataloktól kezdve az idősebb korosztályon át bárkit, aki nyitott és fogékony ez iránt. A ládát a feladatok és feladványok sokszínűsége teszi érdekessé. A különféle feladatoknak köszönhetően játszva tanulhatják meg a részvevők, hogy mi is a teremtésvédelem és miképp óvhatják meg környezetüket. A feladatok csak együttműködve oldhatók meg, ezért a kooperativitást is fejleszti.

Hírek

Ökoest május 23.

ÖKOESTEK beszélgetés -­ sorozat környezetünkről és felelősségünkről.  A református Ökogyülekezeti Mozgalom és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület májusban két előadásra is várja az érdeklődőket.   

Hírek

Pünkösdi körlevél Telkibányáról

"A Szentlélek kiáradt. Az apostolok, mint elsődleges címzettek, befogadták a Jézus által elküldött mennyei Pártfogót. A Lélek vezetésének engedve, az Ő hatása alatt tettek bizonyságot. Nem másról beszéltek, „mint az Isten felséges dolgairól" (ApCsel 2:11). Az apostolok kiállása, az általuk mutatott jelek (nyelveken szólás), Péter prédikációjának a tartalma túllépett az egyszerű történések keretein és belső megrendülést okozott a jelenlévőkben: „amit hallottak, szíven találta őket" (ApCsel 2:37).  Péter helyzetfelismerő képessége nem emberi bölcsességen alapult, hanem lelki szemeivel meglátta a földi és mennyei történelem frigyét, és a lelkileg kiélesített, cselekvésre kész embereket a mennyek országa felé terelte: „Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát" (Apcsel 2:38)."  

Hírek

A fényszennyezés ,,elrejti” a Teremtőt

Megható a korábban eléggé ,,bulis” életet élő apáca világhálón látható visszaemlékezése, melyben megtérését ahhoz a pillanathoz köti, mikor egy éjszaka kinézett az ablakon, s a csillagos égboltot látva érezte: nincs egyedül, valaki ,,figyeli”. 

Hírek

Ökoestek a Kossuth Klubban

ÖKOESTEK beszélgetés -­ sorozat környezetünkről és felelősségünkről.  A református Ökogyülekezeti Mozgalom és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület májusban két előadásra is várja az érdeklődőket. 

Hírek

Teremtésvédelem a Zöld Szervezetek Országos Találkozóján

A zöld szervezetek minden évben megszervezik országos találkozójukat. Az idei a huszonnyolcadik volt a találkozók sorában, amely rendhagyó módon határon túl került megrendezésre. A 2018-as Zöld Országos Találkozónak Kalotaszentkirály adott otthont, egy csodálatos fekvésű, bájos erdélyi település.

Hírek

Ökogyülekezeti cím pályázat 2018.

Felhívás ökogyülekezeti címre

Hírek

Ökogyülekezeti díj pályázat 2018.

Felhívás ökogyülekezeti díjra

Hírek

ECEN workshop at General Assembly of CEC, Novi Sad

Tanúja az éghajlatváltozásnak és a fenntartható jövőre irányuló erőfeszítéseknek   Witness to Climate Change and efforts for sustainable future

Hírek

ECEN Közgyűlés 2018. október 6-10., Katowice

Az ECEN, Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat 2018. októberében tartja következő Közgyűlését, Lengyelországban.

Hírek

Native fruit tree plant - Hungary the winner

Roman Juriga Eco-Church Award

Hírek

Energiahatékonysági pályázat gyermekintézmények és műemlékek korszerűsítésére

Várépítő pályázat 2018. Építőanyagok gyermekintézmények és műemlékek beruházásaihoz

Hírek

Hulladékgazdálkodási szemléletformáló pályázat

Megjelent a hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálási pályázat (http://szelektalok.hu/palyazat-2018/), amelyre május 7-től kell beadni a pályázatokat, 1-3 mFt-ra. Egyház, zöld vagy pedagógus civil szervezet, önkormányzat pályázhat. http://szelektalok.hu/palyazat-2018/

Hírek

Nem csak egy nap

Vasárnap ünnepeljük a Föld napját. Az Ökogyülekezeti Mozgalom arra emlékeztet, hogy egész évben figyeljünk oda a teremtett világra.

Hírek

V. környezet és energia konferencia

V. KÖRNYEZET ÉS ENERGIA KONFERENCIA & ENERGIA A MINDENNAPOKBAN VERSENY a Megújuló Energiaparkban

Hírek

Természeti értékeink képzés

TERMÉSZETI ÉRTÉKEINK ISMERETE ÉS VÉDELME A Telkibányai Református Gyülekezet programja  

Hírek

Gyümölcsész fajtaismertető

Március 27-én Tápiószelén a NÖDIK-ben, március 28-án pedig a Földművelésügyi Minisztériumban mutatták be azt a gyümölcsész kiadványt, amit a Telkibányai Református Gyülekezet törekvéseit és eredményeit is bemutatja. Köszönet a tartalmas, 228 oldalas szakmai anyagért és a telkibányaiak, Szalay László Pál lelkipásztor közreműködéséért! SDG forrás: Telkibánya FBoldal

Hírek

Beporzók napja

Aki a virágot szereti, rossz nem lehet!

Hírek

Áldást látni a problémában

Szeretni nem kell őket, de tudomásul kell venni, hogy Isten teremtményei, és nekik is szükségük van élettérre – a denevérekről mondja ezt Mező Arnold református lelkipásztor, úgy, hogy körülbelül ezer denevér él tavasztól őszig az általa gondozott szinpetri gyülekezet templomának padlásán. Először még bosszankodott miattuk, mára azonban már áldást lát bennük. Az Aggteleki Nemzeti Park, a helyi önkormányzat és gyülekezet összefogásával ugyanis a templom tetejét felújítják, a denevéreket megvédik, és egy múzeumot is kialakítanak a szlovák határ közelében fekvő településen.