Teremtés hete a Zirci Református Egyházközségben

powered by social2s

Gyülekezetünkben minden évben igyekszünk valamilyen formában megünnepelni a Teremtés hetét: arborétumi séta és áhítat, kirándulás. Az idei évben október 4-én szabadtéri istentiszteletet tartottunk,...

Gyülekezetünkben minden évben igyekszünk valamilyen formában megünnepelni a Teremtés hetét: arborétumi séta és áhítat, kirándulás. Az idei évben október 4-én szabadtéri istentiszteletet tartottunk, mely lehetőséggel – nagy örömünkre – sokan éltek.

Ez az istentiszteletünk egyben családi istentisztelet is volt, így a gyerekek számára külön foglalkozást is tartottunk, szintén kint a szabadban.

Mind az igehirdetés alapigéje: „Az Úré a föld, és ami betölti” /Zsolt. 24, 1/, mind a gyermekfoglalkozás témája és kézműves része /teremtés napjainak feldolgozása/ kapcsolódott az ünnephez.

A szabadtéri istentiszteleten került sor a Teremtés hete alkalmából, hittanosaink között meghirdetett rajz és fotópályázatunk eredményhirdetésére is. Hálásak vagyunk a sok szép alkotásért.

Szabadtéri istentiszteletünk alkalmával az Ökogyülekezet „Bringázz a templomba” felhívásához is csatlakoztunk, s arra buzdítottuk gyülekezetünk tagjait, hogy aki teheti, kerékpárral érkezzen a szabadtéri istentiszteletünk helyszínére, mely a Zirc-Pintér-hegyi parkerdő rendezvényterülete volt. A bringás akció felhívásával 27-en éltek /a lelkésszel együtt/ - gyerekek, fiatalok, felnőttek, családok egyaránt.

Gyülekezetünkben egyébként is jellemző, hogy néhány gyülekezeti tagunk kerékpárral érkezik a templomba, valamint Ifjúsági közösségünkkel az idén tartottuk az 5. bringatúránkat, mely során Magyarország egy-egy tájegységét fedezzük fel. Jártunk már az Őrségben két alkalommal, a Fertő-tó partján, a Balaton-felvidéken, idén pedig Somogyban, a Zselici tájvédelmi körzet területén. Természetesen ezeken a túrákon nemcsak a fizikai erőnlét karbantartásáról van szó, hanem lelki tartalomról is, a reggeli áhítatok és az esti beszélgetések során. A bringatúrát, hazaérve a vasárnapi istentisztelettel fejezzük be.

 

Szabadtéri istentiszteletünkön, a minket körülvevő gyönyörű természeti környezetben hangsúlyozottan is átélhettük, különböző generációkkal közösen, Teremtő Istenünktől kapott teremtésbeli küldetésünk örömét és felelősségét.

 

Beszámoló és képek forrása:

Vecsey Katalin lelkipásztor
Zirci Református Egyházközség

 

A regisztrált teremtés heti események térképe ezen a linken érhető el.

 

Kapcsolódó cikkek