Idén is tekerjünk el a Holdig!

A Pécsi Tudományegyetem 2021-ben második alkalommal szervezi meg a MOON BIKE néven futó kerékpáros, egészségtudatos életmódra és környezeti fenntarthatóságra ösztönző programsorozatát, amelyhez a KRE Teremtésvédelmi Műhelye is csatlakozott.

PTE MOONBIKE

 
A kihíváshoz május 15-től bárki csatlakozhat a projekt Facebook oldalán. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a @ptemoonbike Facebook oldalára. Ha szobakerékpáron vesznek részt a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteniük.
 
Károlis indulóként a feltöltött képekhez használják a #KRE hastag-et, hogy számolni tudjuk a károlisok által letekert kilométereket.

Ebben az évben részkihívásokkal, kitelepülésekkel is készülnek a szervezők, melynek során adott hétvégéken bizonyos távok megtételére biztatják ténylegesen vagy virtuálisan a résztvevőket, melyek teljesítését külön nyereményekkel jutalmazzák.
 
A cél - a tavalyi rekordokat megdöntve - két hónap alatt biciklivel vagy szobakerékpárral megtenni a Föld-Hold távolságot, azaz összesen 384 400 km-t, valamint a kihívás teljes időtartama alatt elérni az 1 millió kilométert.  A legzöldebb hazai egyetemként a PTE kiemelt célja a szabadidő hasznos eltöltése és az egészségmegőrzés mellett, a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése. 
 
A hetente legalább két távot beküldők között nyeremények kerülnek kisorsolásra, a kihívás végén pedig a legalább 10x posztolók és összesen legalább 150 km-t teljesítők között értékes ajándékok találnak gazdára.
 
Kerékpározásra fel!
 
További részletek:

Kapcsolódó cikkek