A Teremtés hete a Partiumban, Nagyszántón

powered by social2s

Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport által közzétett 'Teremtés hete közös ünneplése’ felhívásra, a járványhelyzet bizonytalanságai ellenére is szép számmal érkeztek esemény regisztrációk. Összesen 31 közösség osztotta meg teremtés heti alkalmának hírét, ezek közül 7 közösség jelentkezett a református egyházból, határon innen és túl.

Nagyszántón első alkalommal ünnepeltük a Teremtés hetét. A 200 lelkes partiumi kisgyülekezet a tavalyi év során részesült ökogyülekezeti címben, ez a tény pedig további elkötelezett szolgálatra sarkall minket, a mindennapokban megvalósuló környezettudatosság érdekében.

Szeptember 27-én vasárnap, ünnepi istentiszteletünkön a teremtett világgal együtt dicsőítettük Istent. Az Ige üzenetébe fogózva hálát adhattunk mindazért, amit máskor talán észre sem veszünk, mert megszokott tény: vidéki életünk természetközeliségére, a természet lelket simogató szépségeire és harmóniájára.

A Teremtés hete számunkra azt üzente, óvnunk és szeretnünk kell azt a világot, mely Urunk keze nyomát hordozza, és amelynek parányi részén magunk is élünk és szolgálunk.

A november 4-i kültéri záróalkalmunkat összekötöttük a sorra következő nemzeti gyásznappal. Így hálaadásunk arra tekintett: ezt a földet választotta számunkra az Úr, hogy mi itt otthonra leljünk, és ennek megtartásáért oly sokan életük drága áldozatára is készek voltak.

 

Beszámoló és képek forrása:

Fábián Tibor, nagyszántói lelkipásztor

erdely.ma

Kapcsolódó cikkek