Öko-sarok a Művészetek-Völgyében

Beszámoló Koncz Hunor Attila tollából

Öko-sarok a Művészetek Völgyében

Idén a 25. jubileumi Művészetek Völgyében a református udvarban az Ökogyülekezeti Mozgalom is bemutatkozott a völgyközönség számára. A RE-FORM nevű udvar tematikája előre tekintett a 2017-es évre, amikor 500 éves évfordulója lesz a reformációnak. Így a taliándörögdi református udvar a RE-FORM gondolatköréből mutatott be installációkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kávéház és az inspiráció installációk mellett a RE-FORM gondolatkörébe szervesen illeszkedet az Ökogyülekezeti Mozgalom tevékenységének bemutatása. Az érdeklődők megismerkedhettek egy kellemes Fair Trade kávé kíséretében az alapvető ökoteológiai irodalommal, például Bolyki János Teremtésvédelem című könyvével. A szórólapok mellett azonban a személyes beszélgetésekben tárult fel, hogy mit is jelent reformátusként felelősséget vállalni a környezetért.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebben segítségünkre volt Rabovay Horváth Zsuzsa, aki egy teljes gyűjteményt állított össze a református.hu-n fellelhető cikkekből. Továbbá köszönettel tartozunk Dr. Antal Miklósnak, aki mint környezetvédelmi szakember támogatta tudásával az öko-sarok szakszerűségét. Ezúton is köszönjük Bölcsföldi Andrásnak, hogy biztosított az Ökogyülekezeti Mozgalom számára a lehetőséget, hogy a környezetért felelős  reformátusság képviselhette magát a 2015-ös Művészetek Völgyében. 

                                    Koncz Hunor Attila

 

Kapcsolódó cikkek