Fizikai törvényszerűségek, kémiai összefüggések, biológiai kísérletek és a környezetünket érintő emberi beavatkozások hátterének demonstrálása.
Kép forrása: Schléger László/Csillagpont
Ez volt a kísérlet-sarok legfőbb témája és üzenete. Aki látta, megértette, hogyan olvad a sarkvidéki jég, miként hatnak szervezetünkre a nehéz(és könnyű) fémsók. Vizsgáltuk a hidratálókban található glicerin vízelvonó hatását, megtekintettük az ozmózis jelenségét, hogy miképpen működik egy sejt, valamint a kromatográfia során a zöld ételfesték komponenseinek méretére derült fény. A lugol próba segítségével felfedeztük, hogy miként lepleztél le elődeink a lisztezett tejfölt. Még arra is választ kaptunk, hogy mitől pöndörödik föl a celofán, ha tenyerünkbe tesszük, és hogyan lehet tűz segítségével narancshéjjal szikrákat előállítani. Akik mindezeket bemutatták: Dr. Victor András, Szűcs Eperke. A mikroszkópos vizsgálódásokat Szűcs Boglárka vezette.
A galériában megtekinthető képek forrása: Schléger László/Csillagpont; Szűcs Boglárka
„There isn’t a Planet B! - CSO-LA/2017/388-137. A honlap az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Tartalmáért az Ökogyülekezeti Mozgalom felel, és azok nem szükségszerűen egyeznek meg az Európai Unió véleményével.”
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges. A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk. Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.