Fizikai törvényszerűségek, kémiai összefüggések, biológiai kísérletek és a környezetünket érintő emberi beavatkozások hátterének demonstrálása.
Kép forrása: Schléger László/Csillagpont
Ez volt a kísérlet-sarok legfőbb témája és üzenete. Aki látta, megértette, hogyan olvad a sarkvidéki jég, miként hatnak szervezetünkre a nehéz(és könnyű) fémsók. Vizsgáltuk a hidratálókban található glicerin vízelvonó hatását, megtekintettük az ozmózis jelenségét, hogy miképpen működik egy sejt, valamint a kromatográfia során a zöld ételfesték komponenseinek méretére derült fény. A lugol próba segítségével felfedeztük, hogy miként lepleztél le elődeink a lisztezett tejfölt. Még arra is választ kaptunk, hogy mitől pöndörödik föl a celofán, ha tenyerünkbe tesszük, és hogyan lehet tűz segítségével narancshéjjal szikrákat előállítani. Akik mindezeket bemutatták: Dr. Victor András, Szűcs Eperke. A mikroszkópos vizsgálódásokat Szűcs Boglárka vezette.
A galériában megtekinthető képek forrása: Schléger László/Csillagpont; Szűcs Boglárka