Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

powered by social2s
A Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia apropóját a klímavédelemről szóló 2020. évi XLIV. törvény egy évvel ezelőtti – 2020. június 3-ai – elfogadása szolgálja, amely kitűzte a magyar 2050-es klímasemlegességi célt. Ezen felül várhatóan 2021 során kerül elfogadásra a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia, vagyis hazánk 2050-ig szóló hosszútávú klímastratégiája.
Ezen dokumentumok adják a magyar klímasemlegességi törekvések keretrendszerét, azonban ezeket konkrét ötletekkel és lépésekkel szükséges feltöltenünk. A Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia fő célközönsége elsősorban az igazságos klímasemleges átmenet gazdasági és társadalmi kulcsszereplői Magyarországon, azonban az egynapos esemény a legszélesebb nyilvánosság számára is releváns üzeneteket kíván közvetíteni.
shutterstock 371506588 kisebb méret
Kép forrása: shutterstock.com

Az eseményen többek között felszólal Frances Way, Steiner Attila, Ürge-Vorsatz Diána, Schmuck Erzsébet, Jelasity Radován, Bartal János és még sokan az igazságos klímasemleges átmenet kulcsszereplői közül. Református Egyházunkat a 4. szekcióban (A nem kormányzati szféra lehetőségei és felelőssége a klímasemlegesség elérésében) Kodácsy Tamás, a KRE ETKI Teremtésvédelmi Műhelyének vezetője képviseli.
 
Időpont:  2021. Június 3. 9:00-16:00
Helyszín: Zoom platform
A konferencia nyelve magyar és angol, szinkrontolmács végig biztosított.
 
Program és regisztráció: https://www.klimasemlegesseg2050.hu/

Kapcsolódó cikkek