Csokor helyett gyümölcsfával ünnepeljük a ballagókat!

„Csokor helyett gyümölcsfát!” elnevezésű kezdeményezést indított a 10 millió Fa Alapítvány. Mivel 74 ezer középiskolásnak maradt el most hétvégén a ballagása, ezért az országos faültető közösség elhatározta, hogy őshonos gyümölcsfák ültetésével állít emléket a diákéveknek. Ajánljuk szeretettel a kezdeményezésben való részvételt!
 
10 millió Fa elhatározta, hogy az idén elmaradó szalagavatók, szerenádok, bankettek, ballagások helyett a saját eszközeivel, több ezer gyümölcsfa elültetésével zárja le az érettségizők diákéveit. A diákokat szimbolizáló facsemeték szerte az országban hoznak majd gyümölcsöt, együtt fejlődnek és érnek a 2021-es évfolyammal. 
 
csokorhelyettgyümölcsfát 10milliofa.hu
Kép forrása: 10milliofa.hu /YouTube
 
A kezdeményezés során a Tündérkert őshonos gyümölcsfáit ültetik a ballagóknak

 

A “Tündérkert” kezdeményezés őshonos, veszélyeztetett gyümölcsfákból ültet gyümölcsöskerteket. A cél az értékes genetikai állomány megóvása és az értékőrzés, mert bár az áruházi egyen-tuják is lehetnek szépek, a hazánkban évszázadok óta élő fafajták kultúrahordozó közkincsek, amik a látvány mellett egészséges gyümölcsöt és egy igazi, élő emléket is adnak.

A faültetésbe adományok felajánlásával lehet becsatlakozni, illetve ballagó osztályként saját osztályfa igénylésére, valamint közös ültetés szervezésére van lehetőség.

Ne hagyjuk elveszni 74 000 diák ballagását!

 
További részletek a https://10milliofa.hu/kampany/ oldalon érhetők el.
 

 
Forrás: 10milliofa.hu

Kapcsolódó cikkek