Teremtésvédelem, fenntarthatóság, erőszakmentes kommunikáció: Harcolni a békéért?

Ezzel a címmel tart előadást és beszélgetést Pogány Anikó, erőszakmentes kommunikációt oktató tréner, pszichodráma vezető, coach, mediátor az Ökogyülekezeti Mozgalom és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös szervezésében megvalósuló "Ökoestek" előadás-sorozat következő alkalmán.

  okoest emk honlapra

Időpont: 2020. november 25., szerda 18:00-19:30
 
Helyszín:  online esemény, Zoom alkalmazás
 
Röviden a tartalomból:
  • A béke bennünk és közöttünk kezdődik. Nem lehet sem magunkon, sem egymáson átlépni ahhoz, ha egy a környezettel és a természettel jobban bánó világot szeretnénk építeni. Hogyan bánunk magunkkal? Hogyan bánunk egymással mindeközben? Hogyan fejezzem ki magam, ha hatékony cselekvést szeretnék elérni? Hogyan konfrontálódjak?
  • "Életközpontú", "mindig az életet keresi" - szokták mondani az erőszakmentes kommunikációra. Kommunikáció, amely összekapcsol, és segít, hogy meghalljuk egymást. Csak a közös cselekvés vezethet eredményre, és úgy tűnik, ezt a legnehezebb elérni.
 
Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi linken jelezze: https://forms.gle/6rGg4SdSRL4xmUdQ7
Jelentkezési határidő: 2020. november 24.
 
 
Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!
 
Köszönjük az esemény hírének továbbadását, megosztását!
Facebook esemény: Itt
 
***Frissítés 2020.11.27 ***
 
Pogány Anikó engedélyével elérhetővé tesszük az előadás írásos jegyzetét, ami megjelent az Országos Széchényi Könyvtár MEK Magyar Elektronikus Könyvtár adatbázisában, és elérhető az alábbi linken:
„Egy hajóban evezünk" vallásközi projekt tanulmánykötete, "Vallások egy nyitottabb és elfogadóbb társadalomért" címmel. Vonatkozó rész a 60.oldaltól.
A kötet elérési útvonala: http://mek.oszk.hu/18300/18331/ 
Az alkalom során megosztott érzelem és szükségletek lista a csatolmányban található.

 

Az előadásról készült felvétel az Ökogyülekezeti Mozgalom YouTube csatornáján elérhető:

 

 

Kapcsolódó cikkek