Föld órája akció

Adj egy pihenőórát a Földnek 

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma csatlakozik a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra.

Márciusban egy előre kitűzött szombaton, 20:30-tól egy órára kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, pl. világítást, televíziót, számítógépet!  

A cél nem csupán az, hogy erre a hatvan percre otthonainkban és gyülekezeteinkben, szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy tudatosítsuk, a fenntartható jövő megteremtése és teremtett világunk állapota mindannyiunk felelőssége. A hagyományos 60-as logó a Föld Órája akció 60 percét szimbolizálja, amely a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A + jel mutatja, hogy a 60 perc letelte után, az év többi napján is gondoljunk a környezetünkre.

 Az Ökogyülekezeti Tanács arra buzdít mindenkit, hogy vegyen részt az akcióban.

Akik regisztrálnak is a www.foldoraja.hu honlapon, a WWF sorsolásán egy otthonzöldítő nyereménycsomagot nyerhetnek. A foldoraja.hu honlapon a „regisztrálj” gomb megnyomásával lehet kiválasztani, hogy „intézmény” (akár gyülekezeti tagként, gyülekezetként, egyházi iskolaként, tanulóként, stb. vesz részt az akcióban). Az alsó nagy, üres mezőben kérjük feltünteni, hogy MRE Ökogyülekezeti Mozgalom.

Föld órája 2014

Föld órája Telkibányán

Föld órája 2016

Képek a Debreceni Nagytemplomról