Mutass példát te is!

Mutass példát te is! 

AÖkogyülekezeti Műhely idén is buzdít mindenkit, hogy csatlakozzon a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra. 

A Föld órája nem csak arról a 60 percről szól, amíg 2019. március 30-án 20.30 és 21.30 között leoltjuk a villanyt, és kikapcsoljuk elektromos berendezéseinket. A cél, hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése éteremtett világunk megóvása mindannyiunk felelőssége. Felhívhatjuk erre a figyelmet templomok díszkivilágításának lekapcsolásával, gyertyafényes áhítat szervezésével is. 

Érdemes követni a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi kihívásokat, tippeket is, amelyeket a WWF a kampány során megoszt a fenntartható étkezésa fenntartható háztartáshulladékcsökkentésenergiatakarékosság témakörében.  

 A kihívásban résztevők idén nem csupán jót tesznek és példát mutathatnak, de nyerhetnek is! A WWF Magyarország 400 darab energiatakarékos fényforrás-csomagot sorsol ki azok között, akik legalább egy fotóval részt vesznek a kihívásban. Regisztrálni a foldoraja.hu weboldalon lehet, ha ezt református közösség képviseletében tesszük, a játékon, közösségteremtő alkalmon kívül még egy jó példával is szolgálhatunk. Az Ökogyülekezet Facebook oldalán (Facebook/Okogyulekezet) idén is megoszthatod legjobb fotóidat, amelyek a földórája akcióról készültek. A legjobb fotókat díjazzuk.  

Bővebb információk a Föld órájáról a www.foldoraja.hu és a www.okogyulekezet.hu oldalon. Facebook esemény ITT található.