Bringázz a munkába 2014 tavasszal is!

A Magyarországi Református Egyház is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium április 22. és május 30. között meghirdetett Bringázz a munkába! kampányához, amelynek résztvevőitarra buzdítják, hogy a néhány hetes időszakban minél többször biciklire ülve közelítsék meg munkahelyüket.

Keresztyén Kerekezők

A szervezők a kerékpáros munkábajárás népszerűsítésével azt szeretnék elérni, hogy településeink még kerékpárosbarátabbak és élhetőbbek legyenek. A tapasztalat azt mutatja, hogy akik a játék hatására kipróbálják a kerékpáros közlekedést, azok később sem hagyják azt abba.

A felhíváshoz az Ökogyülekezeti Mozgalom kezdeményezésére Keresztyén Kerekezők néven most a református egyház is csatlakozik, és csapatába vár minden olyan gyülekezetet, egyházi intézményt, egyháztagot, akinek fontos a teremtésvédelem ügye.

Tudnivalók a csatlakozásról

A kampányról részletes információk olvashatók a www.bam.huhonlapon. Itt kell a csatlakozóknak egyénileg regisztrálniuk. A regisztráció során lehetőség van arra is, hogy a csatlakozók a református egyház Keresztyén Kerekezők csoportján belül saját intézményi vagy gyülekezeti csoportot hozzanak létre. Amennyiben a résztvevő a maguk vagy az alcsoportjuk számára a kampány teljesítését igazoló egyéni oklevelet igényelnek, azt is a regisztráció során kell jelezni. A református egyház csapatához a korábban regisztrált egyének és csoportok is csatlakozhatnak a profiljukon keresztül vagy a szervezők segítségét kérve (bam-helpdesk@kerekparosklub.huinfo@okogyulekezet.hu).

Óvjuk meg a teremtett világot minél több kibocsátott széndioxidtól úgy, hogy kerékpárra ülve megspórolunk minél több üzemanyagot! És óvjuk egészségünket azzal, hogy elégetünk minél több kalóriát!

MRE Ökogyülekezeti Mozgalom

Forrás: http://reformatus.hu/mutat/bringazzunk-a-munkaba-mi-is-reformatusok/