Teremtés hete ünnep a Budai Református Egyházközségben

Mint minden évben idén is csatlakoztak a Teremtés hete program sorozathoz, mikor szeptember 26-e és október 6-a között a keresztény egyházak együtt gondolkodnak a környezetvédelem aktuális témáiról,...

Mint minden évben idén is csatlakoztak a Teremtés hete program sorozathoz, mikor szeptember 26-e és október 6-a között a keresztény egyházak együtt gondolkodnak a környezetvédelem aktuális témáiról, ehhez kapcsolódó tudnivalónkról, feladatainkról, felelősségünkről. Az idei Teremtés hete témája a Hála és felelősség volt.

A hittanosokkal több iskolában is beszélgettek a jelenről és a jövőről, átgondolták mit tehetnének ők közösen és egyen egyenként otthonunkért a Földért. Mit tehet egy kisgyerek a jövőjéért, hogyan szeretheti, óvhatja az Isten által megteremtett csodálatos világot? Felemelheti-e a szavát otthon, az iskolában, adhat-e javaslatokat, számít-e egy szemét, egy műanyag palack, egy szívószál?

A válaszok nemcsak meglepőek voltak, hanem kreatívak és bátrak is. Hallgassuk meg a gyerekeket, beszéljünk nekik a lehetőségeikről, mutassuk meg mit tehetnek ők akár a környezetük ellenére!

Imádságaik kifejezték aggodalmaikat, félelmeiket, örömeiket, büszkeségeiket és nem utolsó sorban hálájukat Istenünk teremtő munkájáért.  „És látta Isten, hogy ez jó”, ők meg boldogok voltak, hogy még most is jó itt élni.

A bölcsisekkel és szüleikkel kirándultak, erdőt jártak, képet készítettek; a nagyoknak szerveztek must készítést, bibliai ételkóstolót; alkottak, terveztek.

Forrás: Fördős Kata missziói gondnok, hitoktató

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Kapcsolódó cikkek