Öko családi nap a Szeged - Honvéd Téri Református Gyülekezetnél

A 2019. évi Teremtés Hetén a Szeged-Honvéd téri Református Gyülekezet Ökonapot szervezett.

Október elején a Szeged-Honvéd téri Református Gyülekezet egy játékos családi nap keretein belül mutatta be, hogyan is lehet környezettudatosan élni. A programot hálaadó áhítattal kezdték a teremtett világban kapott ajándékért, melynek végén közösen, több szólamú énekszóval mondtak köszönetet Istennek.

A legkisebbek újrahasznosított anyagokból készíthettek kreatív játékokat, a környezettel kapcsolatos színezőket színezhettek ki, míg szüleik először az ökogyülekezeti mozgalomról, majd a környezettudatos háztartásról szóló interaktív előadásokon vettek részt.

A családi napot a templom melletti játszótéren folytatták sorversennyel, mely során a legkisebbek is megtanulhatták a szelektív hulladékgyűjtés alapjait. Újra felhasznált palackokkal tekézhettek, majd a templom melletti kertben további színezők, kirakók és feladatok várták a családokat. 

A napot egy közös ebéddel folytatták, és az igazán lelkesek még a számháborúban és a pingpongozásban is részt vehettek az ebéd után.

A program során a gyülekezet csakis újrahasznosított anyagokat használt fel, a délelőtt folyamán fogyasztott sütemények is mind házi sütemények voltak.

Egy ilyen játékos, ökotudatos nap lehetőséget nyújt az egész családnak, hogy tanuljon valamit. Összehozza a gyülekezetet, a barátokat a közös játék, az ima és az énektanulás, valamint együtt tehetünk egy jó cél érdekében: közös erővel tehetjük gyülekezetünket és lakókörnyezetünket zöldebbé.

Forrás: TFF

Kapcsolódó cikkek