Világimanapi Női Előkészítő Konferencia 2019

A Világimanapi Felkészítő Konferencia idén 2019. február 2-án Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának Székházában került megrendezésre. A szervezők különös gondot fordítottak a teremtett világ megőrzésére is, amelyben az Ökogyülekezeti Mozgalmat hívták segítségül. 

A Világimanapi Női Előkészítő Konferencia célországa idén Szlovénia volt.

A regisztrációnál, a résztvevők egy újrahasznosítható poharat is kezükbe kaptak a pultnál, amit az Ökogyülekezeti Műhely adott kölcsön, abból a célból, hogy a konferencia környezetterhelése a lehető legminimálisabb legyen. A  rendezvény területén, szelektív kukákba gyűjtehették a résztvevők az újrahasznosítható hulladékot, melyeket szintén az Ökogyülekezeti Műhely biztosított.

 

A világimanap nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is érinti. A gyerekek bevonása céljából készült egy nekik szóló programfüzet. A füzet fő karaktere Méhecske, aki játékos feladatokon keresztül és érdekes olvasmányok révén ismerteti meg a gyermekekkel Szlovénia csodálatos országát és a Nagy Vacsora példázatát. Nem véletlen,hogy a méh lett a fő karakter, hiszen a méheknek nagyon fontos szerepük van a beporzásban. Ha a méhek kipusztulnának,akkor az emberiségnek körülbelül 4 éve lenne hátra. Sajnos az élőhelyeik csökkenése miatt, egyre inkább fenyeget ez a veszély. Emiatt különösen fontos a méhek védelmére felhívni a figyelmet.

A délutáni program részeként Fördős Kata a világimanapi gyermek programot ismertette. Hangsúlyozta a gyermekek bevonásának fontosságát, és ehhez számos kreatív ötletet mutatott. Dajka-Szederkényi Kornélia arról mesélt, hogyan készíthetjük el könnyen és egyszerűen Szlovénia nemzeti állatát, a barlangi gőtét só-liszt gyurmából.

 

 

Kapcsolódó cikkek