Káoszból Rend - Ökoestek előadássorozat

2017. januárjában tartottuk „beszélgetés - sorozat környezetünkről és felelősségünkről ” természettudományos - ismeretterjesztő rendezvénysorozatunk első alkalmát. 

    Az előadó Dr. Victor András, az MKNE korábbi és tiszteletbeli elnöke, az Ökogyülekezeti Tanács tagja, mindkét szervezet aktív munkatársa. Közérthető nyelvezetű, színes előadásai mindig élvezetesek, legyen szó a természettudományok bármely aktuális kérdéséről is. Különösen érdekes, hogy jelen előadássorozatban az emberi felelősséget a keresztyén világképhez fűződő kapcsolatrendszerben is értelmezi.

    Az előadó az alábbi témákat bontotta ki: A címszavak: káosz és rend szavak jelentésrétegei. A káoszelmélet néhány eleme. Az aranymetszés érdekességei. Kaotikus mozgások bemutatása. Rendezetlenség, entrópia. A rendeződés alapjai. Entrópia és negentrópia komplementaritása. Komplexifikáció az élettelen és élő rendszerekben.

    A programnak az Adna Cafe adott otthont Budapest belvárosának szívében (Török Pál u. 3.) Az előadásról hang és videofelvétel, valamint sok fotó készült. Az eseményt számos felületen (a Facebook-on is) hirdettük. A gördülékeny lebonyolításban hangtechnikus, operatőr, fotós és középiskolás önkéntesek voltak segítségünkre. 

Az eseményt számos felületen hirdettük, honlap hír ITT, Facebook linkje ITT olvasható. Fontosabb egyházi portálok: Parókia,  reformatus.hu

Az előadások folytatódnak, nyitottak és ingyenesek, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Szűcs Boglárka

 

Kapcsolódó cikkek