Éghajlatváltozás-megelőzés és alkalmazkodás konferencia

  Éghajlatváltozás-megelőzés és alkalmazkodás címmel rendez konferenciát a Herman Ottó Intézet 2016. december 8-án. Minden érdeklődőt szeretettel várnak

A társadalom és a helyi közösségek szemszögéből tekintik át az éghajlatváltozás problémáját a Herman Ottó Intézet konferenciáján, 2016. december 8-án. Az előadók azt is bemutatják, miként készülhetünk fel ennek hatásaira.

Konferencia az éghajlatváltozásról – megelőzés és alkalmazkodás

A klímaváltozás közvetve vagy közvetlenül az élet minden területére hatással van, meghatározza természeti környezetünket, megváltoztatja a környezeti elemek állapotát és befolyásolja társadalmi-gazdasági körülményeinket, új kihívások elé állítva az emberiséget. Mára mindenki számára ismert tény, amely fokozatosan egyre inkább a figyelem középpontjába kerül.

Milyen hatásai vannak az éghajlatváltozásnak mindennapi életünkre, élettereinkre, egészségünkre, az erdőkre? Hogyan készülhetünk fel ezekre a változásokra? Mit tehet egy helyi közösség a klímaváltozás ellen? Többek között ezekre a kérdésekre adnak választ az előadások és műhelybeszélgetések, amelyeket jó gyakorlatok bemutatása tesz még szemléletesebbé.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát 2016. december 5-ig jelezze Ilyés Editnek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a tárgyban megjelölve „regisztráció – éghajlatváltozás”.

 

A konferencia meghívója és részletes programja elérhető ide kattintva.

 

Kapcsolódó cikkek