Föld órája 2016

Adj egy pihenőórát a Földnek 2016-ban is.

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma idén is csatlakozik a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra.

Március 19-én szombaton 20:30-tól egy órára kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, pl. világítást, televíziót, számítógépet! - kérik a kezdeményezés szervezői. 

A cél nem csupán az, hogy erre a hatvan percre otthonainkban és gyülekezeteinkben, szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy tudatosítsuk, a fenntartható jövő megteremtése és teremtett világunk állapota mindannyiunk felelőssége. A hagyományos 60-as logó a Föld Órája akció 60 percét szimbolizálja, amely a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Idén egy + jellel egészült ki a hagyományos logó, ezzel is biztatva mindenkit, hogy a 60 perc letelte után, az év többi napján is gondoljon a környezetére.

 

Az Ökogyülekezeti Tanács arra buzdít mindenkit, hogy vegyen részt az akcióban.

Akik regisztrálnak is a www.foldoraja.hu honlapon, a WWF sorsolásán egy otthonzöldítő nyereménycsomagot nyerhetnek. A foldoraja.hu honlapon a „regisztrálj” gomb megnyomásával lehet kiválasztani, hogy „intézmény” (akár gyülekezeti tagként, gyülekezetként, egyházi iskolaként, tanulóként, stb. vesz részt az akcióban). Az alsó nagy, üres mezőben kérjük feltünteni, hogy MRE Ökogyülekezeti Mozgalom.

Az Ökogyülekezeti Mozgalom is kisorsol értékes nyereményeket, azok között, akik a „Föld órája 2016” üzenetet és/vagy „Föld órája 2016 címmel fotót küldenek a Facebook/Okogyulekezet üzenőfalára, vagy az info@okogyulekezet.hu címre, név, gyülekezet, iskola, stb. megjelölésével.

A nyertesek listáját és a beküldött fotókat a www.okogyulekezet.hu honlapon tesszük közzé.

Bővebb információk a Föld órájáról a www.foldoraja.hu és a www.okogyulekezet.hu oldalon.