Kézműves EZ+AZ

Népszerűek az újrahasznosítható kiegészítők.

Szűcs Boglárka az Ökogyülekezeti Mozgalom referense a teremtésvédelem jegyében kézműves programmal kedveskedett a vendégeknek az Öko Ponton, amely sok érdeklődőt vonzott. A program vezetője bemutatta, hogy milyen csodás kiegészítőket lehet készíteni, akár egy üres sörös dobozból, vagy milyen dekoratív mozaik képet csinálhatunk műanyagflakonokból, illetve egy kis anyagrész és egy mécses segítségével milyen nagyszerű virágokat varázsolhatunk!

A programon nagyrészt középiskolás lányokat láttunk, de nagyon örültünk, mikor egy lelkes iskolás fiút is köszönthettünk köreinkben! A kiegészítőket mindenki nagyon egyszerűen elkészítheti, akár otthon is! Most beavatlak, hogyan is készül a fülbevaló egy sörösdobozból!

Egy-egy fülbevaló elkészítése körülbelül 10 percet vesz igénybe. Szükséged lesz egy ollóra, és egy fülbevaló kapocsra, amit bármelyik hobbi boltban megkaphatsz. Első lépésként válassz ki egy neked megfelelő mintázatú sörösdobozt. Vágd ki a neked tetsző formát. Csinálj rá egy kis lyukat, rögzítsd bele a kapcsot és készen is van! 

A kézműves program nagyszerű hangulatban telt, gyönyörű mozaik képek, virágok és fülbevalók készültek.

Szénási Réka

Kapcsolódó cikkek