A Teremtés védelme

A Teremtés Hete alkalmából kerekasztal-beszélgetést szervezetek a DRHE diákságának vezetői október 1-jén, a Debreceni Református Kollégiumban.

A teremtésvédelem aktuális kérdéseivel foglalkozó kerekasztal-beszélgetést két előadás insprirálta, a megújuló energiák hasznosításának lehetőségei és a hazai ökogyülekezeti program témákkal. Dr. Tóth Tamás a megújuló energiahordozókkal történő energiahatékonyságra hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva azok gyakorlati alkalmazhatóságát. Kocsis Áron az ökogyülekezeti programot ismertette és a hajdúnánási református ökogyülekezeti közösség életéről számolt be. Dr. Gyimóthy Gergely, a kerekasztal-beszélgetés moderátora a két előadásra reagált és további teremtésvédelemmel kapcsolatos gondolatokat osztott meg az alkalom résztvevőivel. 

Az ökológiai krízis mérséklésében különösen nagy feladat hárul a keresztyéni puritánságot a mindennapokban megélő református közösségekre. Szerény, mértéktartó, alázatos, a teremtés védelmezése iránt elkötelezett emberekként példamutató magatartást mutathatunk embertársaink felé. Tehetjük ezt energiatakarékos életvitelünkkel, felelős fogyasztói magatartásunkkal vagy éppen ökológiai mezőgazdasági tevékenységgel.

A környezettudatos családi- és gyülekezeti életet megélő reformátusság hitéleti megújulásban is részesülhet nap mint nap –  állapították meg a kerekasztal-beszélgetők.

Kapcsolódó cikkek