ECEN konferencia Magyarországon

Neves külföldi és magyar előadókat is meghallgathatunk az energia és klímaváltozás témakörében.

Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat (angolul European Christian Environmental Network - ECEN) 10. Nagygyűlését a Teremtés Hetében 2014. szeptember 27. és október 1. között tartja Balatonszárszón, az SDG konferenciaközpontban. Az ECEN az Európai Egyházak Konferenciájának célja, hogy a természettel és a környezettel való kapcsolatról beszéljen a keresztény teológia és a keresztény életvitel perspektívájából. Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC, KEK) az európai országok több, mint 120 ortodox, protestáns, anglikán és ókatolikus egyházának, valamint 40 társszervezet szövetsége.
A konferencia témája az „Energia, klímaváltozás és az egyházak szerepe”. 

Ugyanezen a héten van a Teremtés Hete, amely az őszi hálaadási ünnepekkel 
együtt szeretné felhívni a figyelmet környezetvédelmi, teremtésvédelmi 
kérdésekre. 
A Teremtés Hete és a konferencia közös ökumenikus nyitóistentiszteletére 
szeptember 28-án vasárnap 10 órakor kerül sor a Balatonboglári 
Evangélikus Templomban. 

A konferencián neves külföldi és hazai előadók vesznek részt, és vitatják meg az egyházak lokális és globális szerepét a jelenkor kihívásaiban, az ökológiai krízisben. A konferencián a résztvevők különböző tematikus munkacsoportokban vesznek részt, amelyek az ökoteológiával, a klímaváltozással, az egyházi környezettudatos oktatással, öko-menedzsmenttel, és az életmódváltással foglalkoznak. 

A hazai előadók között meghallgathatjuk Dr.Fülöp Sándort, aki korábban a Jövő nemzedékek ombudsmanja volt, az energiapolitika és klímaváltozás jogi vonatkozásairól, illetve az egyházak szerepéről. Dr. Munkácsy Béla a megújuló energiaforrások hazai hasznosítási lehetőségeiről és azok akadályairól beszél. 


További információ: 
www.ecen.org
http://www.ecen.org/uploads-public/ECEN%20Assembly_Hungary_Programme%20outline_050914.pdf
 — itt: SDG Családi Hotel és Konferencia Központ Balatonszárszó.

Kapcsolódó cikkek