ECEN konferencia 2014

Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) Magyarországon tartja 2014-es Közgyűlését.

Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat (angolul European Christian Environmental Network - ECEN) 10. Nagygyűlését a Teremtés Hetében 2014. szeptember 27. és október 1. között tartja Balatonszárszón, az SDG konferenciaközpontban. A konferencia témája az

„Energia, klímaváltozás és az egyházak szerepe”.

 

Ugyanezen a héten van a Teremtés Hete, amely az őszi hálaadási ünnepekkel

együtt szeretné felhívni a figyelmet környezetvédelmi, teremtésvédelmi

kérdésekre.

A Teremtés Hete és a konferencia közös ökumenikus nyitóistentiszteletére

szeptember 28-án vasárnap 10 órakor kerül sor a Balatonboglári

Evangélikus Templomban.

 

A konferencián neves külföldi és hazai előadók vesznek részt, és vitatják meg az egyházak lokális és globális szerepét a jelenkor kihívásaiban, az ökológiai krízisben. A konferencián a résztvevők különböző tematikus munkacsoportokban vesznek részt, amelyek az ökoteológiával, a klímaváltozással, az egyházi környezettudatos oktatással, öko-menedzsmenttel, és az életmódváltással foglalkoznak.

 

Az ECEN az Európai Egyházak Konferenciájának célja, hogy a természettel és a környezettel való kapcsolatról beszéljen a keresztény teológia és a keresztény életvitel perspektívájából. Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC, KEK) az európai országok több, mint 120 ortodox, protestáns, anglikán és ókatolikus egyházának, valamint 40 társszervezet szövetsége. 

 

Akonferencia ideje alatt és közeli helyszínen lesz a Teremtés Hete nyitóistentisztelete is. A Teremtés Ünnepén már hagyományosnak mondható ökogyülekezeti díjátadóra a Teremtés Hete nyitó-istentiszteletén kerül sor. Az ökogyülekezeti címet 2014-ben megpályázott és elnyert gyülekezetek szeptember 28-án, vasárnap 10:00-kor, a Balatonboglári Evangélikus Egyházközség templomában vehetik át az oklevelet és emlékplakettet. 

 

További információ:

www.ecen.org

www.okogyulekezet.hu

www.teremtesunnepe.hu

 

Kapcsolódó cikkek