Aktuális hírek, események

Hírek

Teremtésvédelem a Zöld Civil Találkozón

 Budapest, 2019. június 2., vasárnap (OS) - Véget ért a hazai Zöld Civil Szervezetek 29. Országos Találkozója Budapesten. A közösségi szervezésű szakmai rendezvényen kétszázan vettek részt mintegy 85 szervezet képviseletében.

Hírek

Teremtésvédelem a Zöld Civil Országos Találkozón

Ismét megrendezésre kerül a Zöld Civil Országos Találkozó, 2019. május 31. - június 2. között Budapesten.  Idén is lesznek teremtésvédelmi programok a Találkozón, amelyek szervezői sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, május 31-én pénteken megrendezett programjain a Károli Gáspár Református Egyetem Reviczky utca 4. szám alatti épületében.

Hírek

Gyere hozzánk dolgozni!

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet Ökogyülekezeti Kutatóműhelye munkatársat keres ügyintéző munkakörbe.

Hírek

Ökogyülekezeti cím és díj pályázat 2019. Csatlakozz és jelentkezz!

  A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma, immár a Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Intézet kutatóműhelyeként, idén is meghirdeti pályázatát az Ökogyülekezeti cím és díj elnyerésére!

Aktuális

Föld és Ég II. Tudomány és hit. Geológia és teológia könyvbemutató

Hírek

„Passzold vissza tesó!”

Mi is hozzájárulhatunk a gyerekmunka csökkentéséhez és a főemlősök élőhelyének védelméhez, ha használt, feleslegessé vált mobiltelefonunkat újrahasznosításra bocsátjuk.  A használt mobilok gyűjtésére kihelyezett dobozok március 31-ig a Zsinati Székházban, április 1-től pedig a Károli Gáspár Református Egyetemen találhatók.  

esemény

Mutass példát te is!

Az Ökogyülekezeti Műhely idén is buzdít mindenkit, hogy csatlakozzon a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra. 

Hírek

Rendhagyó edzésterv nagyböjtre. Közvetítsük a húsvét reményét az élővilág számára is!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív mindannyiunkat a nagyböjtben. Az alábbiakban közzétesszük a kihívás második részét.

Hírek

Szólj be a papnak! program a természet kizsákmányolásáról

Hétfőn, február 25-én került megrendezésre Debrecenben a Szólj be a papnak! programsorozat, A természet kizsákmányolása – Isten megbocsájt nekünk? c. vitaestje. Az Ökogyülekezeti Mozgalmat a kerekasztal beszélgetésen Szalay László Pál tanácstagunk képviselte.

Hírek

Hit és környezetvédelem együtt? Naná!

Az egyre erősödő (meglehet, visszafordíthatatlan) környezeti válság az egyházi életet sem hagyja érintetlenül. A felekezetek a maguk kontextusában jelentős környezetvédelmi munkát végeznek, s bár gyakran nem mindenki számára magától értetődő még, de a teremtésvédelem evidens módon kötődik (kellene kötődnie) a mindennapi hitélethez.

Hírek

Világimanapi Női Előkészítő Konferencia 2019

A Világimanapi Felkészítő Konferencia idén 2019. február 2-án Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának Székházában került megrendezésre. A szervezők különös gondot fordítottak a teremtett világ megőrzésére is, amelyben az Ökogyülekezeti Mozgalmat hívták segítségül. 

esemény

Teremtésvédelem és a környezetvédő mozgalom találkozó

Környezetünk állapota arra indít bennünket, hogy tágabb összefogásban, ökumenikus kitekintésben és társadalmi szervezetekkel együttműködve is megvizsgáljuk, mit tehetünk mi együtt teremtett világunk szépségének és épségének megőrzéséért.      

Hírek

Lezajlott 2019 első Ökoestje

Az est témája a Mesterséges környezet volt.

Hírek

Ezredévekben mérhető múltú felelősség és kötelesség

Tanácstagunkkal Szalay László Pállal a Családi kör című vajdasági hetilap újságírója Fekete Annamária készített interjút. (Forrás: Családi kör)

Hírek

Cseles időkalicka

Tanácstagunk Szalay László Pál írása.

Hírek

A remény kisközösségei - beszámoló a VI. Ökogyülekezeti Konferenciáról

Január 5-én lezajlott a VI. Ökogyülekezeti Konferenciánk. Az eseményről két oldalas cikk jelent meg a Reformátusok lapjában, amelyet alább lehet megtekinteni.

Hírek

Felhívás akkreditált pedagógus-továbbképzésre

Ökoiskolák és ökoiskola címmel még nem rendelkező iskolák pedagógusait is várják az OFI pedaógus továbbképzésére.

Hírek

VI. Ökogyülekezeti konferencia

KÖZÖSSÉGBEN A TEREMTETT VILÁGÉRT címmel rendezi meg az Ökogyülekezeti Mozgalom soron következő konferenciáját. Időpont: 2019. január 5. szombat Helyszín: Budapest, XIV. ker. Abonyi. u. 21.      

Hírek

Folytatódik az "Ökoestek" előadássorozat

Az Ökogyülekezeti Mozgalom  és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai "ökoestek"címmel a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatódnak. A sorozat következő programja, Dr. Victor András (ELTE nyugalmazott tanára) előadása, "Mesterséges környezet" címmel, január 17-én, csütörtökön 18:00-tól kezdődik a Reviczky u. 4. szám alatt, a 104-es teremben.

Hírek

Együtt a reménységben és tanúságban

Először ülésezett az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nyáron megválasztott vezetőtestülete. A tanácskozás eredményéről a szervezet közleményben értesítette a tagegyházait.