Aktuális hírek, események

Hírek

Bringázz hétköznap is!

Az elmúlt időszakban a Magyar Kerékpárosklub folytatta az "Inkább bringázz!" kampányt. Hétfőn ért véget a 3 alkalmas, (nem csak) kezdő bringásoknak szóló webinár sorozata. Az előadás össze...

Hírek

#OIKOSZRECEPT - receptgyűjtő- és megosztó kampány

Főztél valami finomat, amihez nem volt recept? Helyi vagy szezonális alapanyagokból kreálsz ételeket? Karantén alatt otthon talált alapanyagokból főztél saját ötleteid szerint? Egyébként is szeretsz kísérletezni a főzésben?  

Hírek

Online kerékpáros webinár-sorozat

Augusztus 3.-án (hétfőn) 18.00-tól 19.00-ig tart a Magyar Kerékpárosklub interaktív webinár-sorozatának utolsó eseménye!  Nem csak kezdő bringásoknak!

Hírek

Idén "Inkább bringázz!"

A Magyarországi Református Egyház is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magyar Kerékpárosklub 2020-as „Inkább bringázz!” kampányának egykerekes támogatója. Az akció célja a kerékpározás népszerűsítése: hogy minél többen pattanjanak nyeregbe. 

Hírek

Életigenlő társadalmat és gazdaságot!

Száz közéleti személy támogatásával a Magyar Természetvédők Szövetsége aláírásgyűjtést indított az életigenlő társadalom és gazdaság érdekében. Az aláírók gyökeres változásokat szorgalmaznak a koronavírus utáni időkre, az egyéni, közösségi és az állami, gazdasági döntések szintjén is. A problémák okait abban látják, hogy túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk – azt gondoltuk, a hozzáállásunk okozta problémákat a tudomány és a technika meg fogja oldani.  

Hírek

Teremtésvédelmi témanap

Dolgozzunk együtt!

Hírek

Idén is lesz Teremtés hete!

Az idei ünneplésre való készülés első lépéseként a tavalyi helyi akciók szervezői és a projekt önkéntesei közösen egy két óra hosszú szemináriummal egybekötött műhelymunkán vitatták meg online térben a tavalyi eseményeket és tapasztalatokat, az idei tervezett témát, és magának a Teremtés Hetének megvalósítását a megváltozott körülmények fényében.

Hírek

Eljött az ideje létrehozni az élet gazdaságát?

Prostestáns világszervezetek közös nyilatkozatot fogalmaztak meg, amellyel a nemzetek kormányait, a bankokat, az ENSZ tagjait és a keresztény közösségeket szólítják fel cselekvésre.

Hírek

Öt éves a Laudato si’ enciklika - Teremtésvédelmi online szeminárium

Programajánló

Hírek

Néhány órányira van tőlünk a világ legzöldebb városa

Egy kanadai-amerikai tanácsadó cég, a Resonance Bécset választotta a világ legzöldebb városává.

Hírek

A reménység napja

Tanuljunk szelídséget Isten, egymás és a teremtett világ iránt. Lehetőségünk nyílik mértékletesebb, visszafogottabb, kapcsolataira és környezetére fókuszáló életet kialakítanunk.

Hírek

A jubileumi Föld napja margójára

Magunk alatt vágtuk a fát - a magyar nyelv kifejezőkészsége lenyűgöző. A járvány nyilvánvalóvá teszi, milyen törékenyek vagyunk.

pályázat

Rajzpályázati változás

A "Találkozásom a Biblia élővilágával" címmel meghirdetett rajz-és fotópályázat eredményhirdetési határideje módosul.

Hírek

Húsvéti üzenet a COVID-19 árnyékában

COVID-19. Három hete ez a nyolc karakter határozza meg mindennapjainkat. De van-e olyan ünnepi üzenet, amely osztozik ebben a helyzetben, ugyanakkor ki is emel bennünket abból? Érvényes-e ebben a szubmikroszkopikus pusztításban a feltámadás örömhíre? Hol van ebben a kilátástalan állapotban az Istenbe vetett reménység, amely Krisztus eljövetelére vár?

Hírek

Zöld istentisztelet

Ott van istentisztelet, ahol élet- és szeretetszag van.

Hírek

Folyamatos a jelentkezés az "Őshonos gyümölcsfákat a papkertbe program"-hoz

Teljes nevén „A táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködésről” program. Az idei évben is várjuk további kertek csatlakozását.

Hírek

Teremtésvédelmi módszertani gyűjteményt jelentetett meg az Ignáci Pedagógiai Műhely

Megújítod a Föld színét címmel adta ki a jezsuitákhoz kötődő pedagógiai műhely két fiatal kutató, Domanicky Orsolya és Kuslits Béla hatvan gyakorlatot tartalmazó módszertani könyvét. A kötetet elsősorban középiskolai tanároknak és gimnazista korú fiatalokkal foglalkozó ifjúsági vezetőknek ajánlják.

Hírek

Nagyböjti elmélkedés - 1. vasárnap, felkészülési szakasz

Ahogyan a hamvazószerdai bevezetőben írtuk, idei teremtésvédelmi elmélkedéseink témája – kapcsolódva a NEK harmadik felkészítő évéhez – az a misszió, ami elviszi az emberekhez a...

Hírek

“Care for Creation” - The New Conservative Environmental Policy in Hungary

János Áder, President of Hungary, addressed fellow citizens on New Year’s Day in a public media broadcast just after midnight in 2020, wishing them a happy New Year as usual. He is well known...

Hírek

Az ECEN elnöksége ülésezett Brüsszelben

Az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) 2020. februári vezetőségi ülése elsősorban a Bad Herrenalb-ban tartandó nagygyűlésre fókuszált. A találálkozó fő témája a "Megbékélé...